Alle zuipspellen → Mexxen

10 Pakjes Premium Speelkaarten

Koop nu voor slechts €10,17

Voor Mexxen heb je alleen twee dobbelstenen en een grote hoeveelheid bier of andere drank nodig. Het spel is het leukst om te spelen met 3 of meer personen. Het hangt bij Mexxen puur van het toeval af of je hoeft te drinken of niet.

De spelregels
Een speler naar keuze begint met gooien. Hij mag in principe drie keer gooien. Het doel van het spel is om na de derde worp een zo goed mogelijke score neer te zetten. Deze score bereken je als volgt:
- Zet het hoogste getal voorop. Gooi je bijvoorbeeld 6 en 3, dan wordt jouw score 63.
- Gooi je twee dezelfde getallen, dan wordt je score het gegooide getal x 100. Een 2 en een 2 is bijvoorbeeld 200 waard
- Als je een 2 en een 1 gooit (ook wel een mexx genoemd), wordt de drankinzet verdubbeld. Dit is de beste worp die er is, en jij kunt nu nooit verliezen in deze ronde.

Wanneer een speler een 1 of een 2 gooit, mag hij deze ene dobbelsteen één worp laten liggen. Gooit een speler dus bijvoorbeeld een 2 en een 3, dan mag hij de 2 één worp laten liggen.


Elke speler moet perse drie keer gooien. Gooi je de tweede worp dus bijvoorbeeld een hele goede worp, dan moet je alsnog de derde keer gooien. De enige uitzondering hierop is de mexx. Gooit een speler een mexx, dan is direct de volgende speler aan de beurt om te gooien.

Een leuke extra regel is dat bij het gooien van 31 (een 1 en een 3), de gooiende speler een slok mag uitdelen aan een speler naar keuze.

Als iedere speler heeft gegooid, wordt de verliezer bepaald. De verliezer is de speler met de laagste score uit die ronde. Hij of zij drinkt dan de drankinzet, en begint vervolgens met de volgende ronde.

Reacties